( uid_2716 | 2013. 06. 02., v – 10:16 )

Ja, így már értem -- tehát a google általában véve sem akarja, hogy a felhasználók megtizedeljék a leveleiket, mert így a google kollektív emlékezete rövidülne.

Őszintén szólva nem tartom elrugaszkodott elképzelésnek; a google sok tekintetben valóban gyomorforgató. (Pl. nem itt volt szó múltkor arról, hogy a google gmail-es magánlevelekben található, egyébként nem publikus URL-eket villámgyorsan beindexel?)

Szoktam utálni személyes adatot tartalmazó email-t gmail-es címre küldeni -- akkora tömegű gmail-es felhasználó van, hogy én hiába nem vagyok gmail-en, elkerülhetetlen, hogy az én adataim is a google bugyraiban végezzék, mert másokat gyakran csak ott érek el. (Lásd: családi fotókból galéria privát URL alatt, plusz címzettnek csak gmail-es account-ja van.)

Keresőt is igyekszem alapból másikat használni (régebben scroogle, mostanában duckduckgo), de a duckduckgo sajnos nagyon gyakran pocsék találatokat szolgáltat.

Visszatérve a +5 GB-re, gondolom, elmenthetnék a felhasználó által törölt elemeket máshol is, de technikailag ill. PR szempontból is kényelmesebb lehet, ha simán megnövelik a postafiók méretét.

Csak az lep meg, hogy Hungernek egyáltalán van gmail-es fiókja (amit a méretéből következően jó eséllyel rendesen használ is).