( hrgy84 | 2013. 05. 31., p - 14:35 )

Nincs igazad, illetve igazad van, csak rossz szemszogbol nezed, a cegtulajdonos szemszogebol.

Egy normal munkavallalonak nem tiszte felmerni, es nem is feltetlen tudja, hogy maga a ceg, ahova jelentkezik, mennyire eletkepes. Raadasul ezt sokszor kivulrol nehez is megitelni, hamis az a kep, amit kivulrol kapsz. Mint a piros alma, kivul szep, belul rohad az egesz, de minderre csak akkor jossz ra, ha kettevagod az almat.

A rossz vezetest, a hibas penzugyi donteseket, es a tobbit mind-mind csak akkor lehet megtudni es megerteni, ha latod, hogy belulrol hogy mukodik az adott ceg. Egy cegnek nem erdeke az, hogy a szennyest kiteregesse, kivulrol minden ceg stabilnak es jolszervezettnek tunik, aztan egyszer csak osszeomlik az egesz. Ez az ugye, amit self-marketingnek hivunk.

Arrol nem is beszelve, hogy eletszerutlen az, hogy bemesz interjura, es a "vannak-e kerdesek a ceggel kapcsolatban" cimu kerdesre egybol nekik szegezed, hogy akkor most listazzak a falsra futott projekteket, es meseljek el miert volt. Ilyet csak akkor lehet, ha valami vezetofelenek mesz oda, mert az mar nyilvan felelosseggel is jar. De egy ugymond "ketkezi" munkasnak egyszeruen ez nem tartozik a scope-jaba.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.