( buki | 2013. 05. 14., k – 19:58 )

Hát, ami a gerinc egyengetését illeti, ne vedd szerénytelenségnek (úgyis annak veszed de mindegy), Ádám életrajzát olvasva azt hiszem, kicsit több okom van egyenesen állni, mint neki. Hogy úgy mondjam, jelentősen eltér a sör/hab arányunk. Ez nyilván a korkülönbségből is adódik, de ettől még tény.

A lényeg azonban nem ez. Ádámmal úgy ismerkedtünk meg, hogy még kiadóvezetőként egy hűvös hajnalon kaptam tőle egy e-mailt, amiben gyakorlatilag közölte velem, hogy ki vagyok rúgva. Mostantól egy általa szervezett és vezetett nyelvi bizottság fogja felügyelni a kiadóban folyó fordítási munkákat. Kicsit társalogtunk a kérdésről, írtam föl neki gyógyszert, aztán haladtunk tovább, de számára nyilván már akkor is nagy trauma lehettem.

Soha nem néztem utána, hogy pontosan kicsoda is ő, csak most, amikor sokadszorra nevez néven itt a fórumon. El kell ismernem, hogy nagyon jól adja elő magát. A mai napig azt hittem róla, hogy a szakma nagy öregje, elvégre másokat tanít, multinál dolgozik, és sokaktól eltérően teljesen szabatosan szokott fogalmazni. Tényleg meggyőző az imázs.

Viszont most, hogy az életrajzát látva az évszámok alapján belegondoltam, hogy amikor engem saját szakmai nagyságának teljes tudatában lábhoz parancsolt, nem volt egyéb, mint egy megvadult műegyetemista, aki talán épp az analízis szigorlatával nyűglődött, hát elröhögtem magam.

---
Science for fun...