( Gyuszk | 2013. 04. 25., cs – 08:55 )

"A mai rajzfilmeket meg még 18 év felettieknek sem engedném nézni, mert félrenevelik őket, erőszakosak, trágárul beszélnek, és még hosszan sorolhatnám... Aztán meg csodálkozunk, hogy a gyerek az iskolában fejszével rohangál..."

Figyelj, én 7-13 évesen végigjátszottam az összes véres gyilkolós játékot, ami PC-re elérhető volt, nem egyet betiltottak bizonyos országokban vagy megváltoztatott tartalommal engedték csak kiadni (Blood, Carmageddon, Shadow Warrior, Redneck Rampage, Postal, Turok, etc... Ezek régi címek, folytathatnám még rengeteggel). Ezen kívül megnéztem az összes ledarálós gyilkolós akciófilmet, olyan könyveket olvastam ahol embereket öltek (a Nagy Indiánkönyv nagyapáink kedvenc fiatalkori regénye, na abban minimum 1000 embert lövöldöznek le, ha nem többet). Szóval az emberölés nem újdonság a kultúrális termékekben. Az én generációm (25 éves vagyok) rajzfilmjei sem voltak erőszakmentesek, a jó öreg Tom és Jerry is az, ha belegondolsz (felgyújtják meg feldarabolják egymást, igaz nem halnak meg. De mégis, a Tom meghal úgy hogy ráesik a zongora, igaz álmában).

És abszolút irtózom az erőszaktól, sem az iskolában sem azóta nem folyamodtam erőszakhoz, és nem is akarok. Mivel felfogtam, hogy ezek nem a valóságot jelentik, attól hogy egy nem létező autóval a képernyőn gyalogosokat ütök el, az csak szórakozás, az nem valóság. A valóságban sosem tenném meg, 7 éve vezetek és a legnagyobb vétkem az hogy elfelejtettem parkolójegyet venni, eszembe se jutna kárt okozni vezetés közben.

Szóval szerintem elmegyünk a lényeg mellett. Igen, úgy tűnik hogy a mai fiatalok között nagyobb eséllyel kerülnek ki erőszaktevők, de szerintem inkább a neveléssel (vagy annak teljes hiányával) vannak gondok.

--
http://neurogadget.com/