( hrgy84 | 2013. 04. 09., k – 10:09 )

Oke, de peldaul akkor azt is megkerdezted, hogy esetleg Firefoxot szeretnenek, vagy Operat? Mely utobbi szimplan levelezokliens is egyben?

Szerintem a felhasznaloi programok teren igenis van a felhasznalonak valamennyi kompetenciaja, ugyanis a felhasznalo halalpontosan tudja, hogy napi szinten mire van neki szuksege, milyen problemakkal talalkozik, amit viszont te nem tudsz.

Van egy ugyved ceg, akinek az en cegem (ertsd: a ceg, ahol dolgozom) nyujt desktop supportot. Az elozo rgazda eroltette a Chrome-t, az az elotti a Firefoxot. Most az a faramuci helyzet allt elo, hogy 3 bongeszo van a gepen, es mindharmat frissen kell tartani (kartevok ugye), cserebe a legtobbet az IE van hasznalva, mert az meg emberi idon belul betolt. Meg a legtobb hivatali weboldal meg mindig IE-only. Ennyit az alternativak erolteteserol. Az, hogy te jobban tudod, hogy milyen kartevok vannak az IE-re, meg nem biztos, hogy elegseges indok ahhoz, hogy mindenfele bongeszoket feltelepits a gepekre.
Egyebkent pedig Windowsos szervernel peldaul rengeteg policy-t lehet hozni, amivel az ilyen kosza telepiteseket le lehetett volna korlatozni - es maris van egy biztonsagosabb IE.

Amugy nem ertem, hogy miert keverted ide a szervert, az elso ket mondatommal zartam ki.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.