( muszashi | 2013. 04. 09., k – 10:01 )

* Mi szolt peldaul egy Windowsos szerver ellen?

Nem értek hozzá? :):):) Aztán ugye a linux szerver "ingyen van" :) Számoljuk ki mibe fájna ugye ez win szerveren exchange-vel együtt, mivel ugye levelezés is van ám! Meg proxy, akkor ugye egy ISA szerver is kell...
Én fordítva tenném fel a kérdést! Mi indokolta volna inkább egy windows szerver használatát, ha az igényeket bőségesen lefedi egy linux szerver? -ne felejtsük el, kiindulási állapotban nem volt semmilyen szerver-

* Az Internet Explorer - bar nem a legjobb bongeszo - eleg turhetoen mukodik, sok hivatal es egyeb hivatalos hely oldala pedig _csak_ ezzel mukodik - idealis valasztas egy penzugyi ceghez. Egy ismeretlen, tokeletesen eltero felepitesu bongeszo riaszto is lehet.

Hááát akkoriban elég bughalom volt az IE, biztonságosabb alternatívának látszott a firefox. Mondhatjuk, hogy a jövő engem igazolt, hiszen mára elég elterjedt lett a FF.

* Thunderbird: az Office 2000-2003 csomag resze az Outlook is, mely bizonyos tekintetben koroket ver a Thunderbirdre.

Nem volt minden gépen MS office licenc... Sőt korábban csak 3 gépen leveleztek, abból egy a nagy outlookot használta, 2 az OUexpresst. Valamit úgy is kellett választani, egységesíteni. Én ezt választottam, többek között azért is mert akkoriban nem nagyon volt TB sebezhetőséget használó kártevő, ellentétben a outlook családdal.

* 7zip: ez csak ugy szimplan minek. XP alatt evmilliok ota ket kattintas zipbe rakni dolgokat, ha ezt nem hasznaltak, a 7zip ezen nem segit

Nem csak zippet tud ám :) ...és sok szempontból használhatóbb, mint a beépített. Természetsen senki nem tiltja a windows saját tömörítőjének használatát, szabadon választható, de ott van ha kéne.

Itt konkrétan egy használhatatlan trágyahalomból kellett értelmes rendszert csinálni. Ezt a júzerek nem tudják hogyan kell. Én tudtam helyettük, nekem az a dolgom. Ami rájuk tartozott abban volt közvélemény kutatás, például milyen hálózati mappák legyenek, kik és hogyan férjenek ezekhez hozzá. --persze ezt azért át kellett dolgoznom, csoportokra bontani, stb. Aztán használat közben még úgy is alakítva lett a dolgokon, például a gyakornokok jogosultsága is változott a rendszeren idővel. Ezek a változások a felhasználók kérései jelzései alapján történtek, ugyanakkor hogy a működés mondjuk milyen szerverrel van megvalósítva az nem a felhasználók kompetenciája.

Rózsár Gábor (muszashi)