( hrgy84 | 2013. 04. 09., k – 09:37 )

Meg kell latni, hogy mire reflektalt: a legtobb esetben a valtozasok anelkul tortennek, hogy a felhasznalokkal egyeztetes tortenne. Marpedig en ugy gondolom - talan rosszul - hogy a rendszer van a felhasznalokert es nem pedig forditva.

Nem feltetlen a Linuxos szerver volt a problema (egyebkent miert Linux? Mi szolt peldaul egy Windowsos szerver ellen? A "nem ertek hozza" nem biztos, hogy elegseges erv...), hanem hogy peldaul szo nelkul kidobattad az addig hasznalt... de ezt halljuk inkabb toled:

"Kliens oldalon pedig böngészőnek felkerült az akkor még elég ismeretlen Firefox, levelező kliensnek a Thunderbird és az office 2000-2003-ak mellé az OpenOffice. Ezen kívül a 7zip és a Free Commander volt ami általános programként a gépekre került."

Igeny nelkul ezek teljesen feleslegesek voltak. Lassuk miert:
- Az Internet Explorer - bar nem a legjobb bongeszo - eleg turhetoen mukodik, sok hivatal es egyeb hivatalos hely oldala pedig _csak_ ezzel mukodik - idealis valasztas egy penzugyi ceghez. Egy ismeretlen, tokeletesen eltero felepitesu bongeszo riaszto is lehet.
- Thunderbird: az Office 2000-2003 csomag resze az Outlook is, mely bizonyos tekintetben koroket ver a Thunderbirdre.
- 7zip: ez csak ugy szimplan minek. XP alatt evmilliok ota ket kattintas zipbe rakni dolgokat, ha ezt nem hasznaltak, a 7zip ezen nem segit...
- Free Commander: Na ennek az egynek van talan ertelme. Talan.

Felre ne erts: ezt csak peldakent hoztam. A legtobb helyen ez ugy szokott mukodni, hogy bejon a rendszergazda a szobaba, es azt mondja, hogy gyerekek, matol ezt kell hasznalni, es kimegy. Nem pedig az van, hogy leul, es azt mondja, hogy gyerekek, ma panasznap van, mindenki mondja el, mik a problemai a jelenlegi rendszerrel. Pedig a javitasnak valahol igy kellene kezdodnie.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.