( BZoltan | 2013. 03. 11., h – 06:30 )

Nézd, én leírtam már, hogy kistucat oka lehet annak, hogy egy cég vagy egy fejlesztői közösség nem egy adott technológiát választ. Azzal nem tudok vitatkozni, hogy szerinted ennek semmi más oka nincs minthogy a Canonical mérnökei hülyék.

Amúgy a Mir még valóban nincsen kész. De a nyílt forráskódú projekteket vagy azért szólják le, hogy az amit mutatnak az nincsen még kész, vagy azért mert titkolóznak. Vagy van sapka a Canonicalon vagy nincsen :)

A Wayland jövőjét is majd meglátjuk. Azt ugye tudjuk, hogy az egyetlen komoly adaptációja a Wayland-nek a QtWayland-on keresztül a Nokia szép emlékű Meltmi projektje lett volna. Amióta a Nokia lezárta a Maemo-Meego-Meltemi projektek finanszírozását azóta sajnos sok olyan addig nagyon ígéretes projekt jövője vált kérdésessé. Szerintem te is pontosan olyan jól tudod mint én, hogy egy technológiai döntés mögött az adott technológia frankósága csak egy a sok szempontból (de erről már hosszasan írtam korábban)... ezért mondom, hogy mielőtt csuklóból lehülyéznéd te vagy bárki a Canonical-t tartsad fenn annak a lehetőségét, hogy a Waylend technológiai nagyszerűségéve együtt lehettek olyan szempontok amik miatt a Canonical nem látta a saját terveit biztosítva.