( BZoltan | 2013. 03. 08., p – 10:49 )

Gyakran előkerül ez a felvetés, hogy áruló a Canonical, mert az Ubuntu piaci pozicionálása során nem használja a Linux-ot mint márkanevet.

Az én teljesen személyes és magánvéleményem az, hogy nem érdekel a Linux. Engem az érdekel, hogy az elektronikus eszközeimet amennyire az csak lehetséges lehetőleg szabad és nyílt forráskódú szoftver hajtsa meg. Én a szabadságért és a nyitottságért rajongok, nem pedig egy azaz egy projektért. Én azt szeretném, ha otthon a tévém, a médialejátszóm, a szerverem, a táblagépem, a telefonom, a házam biztonsági rendszere, az autóm IVI-IVE rendszere mind-mind átlátható, szabad és nyílt forráskódú szoftverrel menjen. Azért mert én ebben hiszek és ezt szeretem.

Ha holnap egy XYZ Inc. Corp. bejelenti, hogy csináltak szkrecsről egy új szabad és nyílt forráskódú kernelt ami jobban, egyszerűbben és erőforráskímlőbben hajtja meg ugyanazokat az eszközöket amiket ma én Linux kernellel hajtok meg. Akkor ki fogom próbálni és ha tetszik akkor minden szívfájdalom nélkül megy a Linux a polcra.