( jevgenyij | 2013. 02. 24., v – 15:30 )

Hazabeszélsz ez érthető. Mobil játékokban vagy érdekelt aminek dinamikusan nő a piaca. De azért továbbra is van igény sok millió dolláros költségvetésű, erős hardverigényű játékokra is. Eléggé messze vannak az OUYA képességei még egy átlagos mai gamer PC-től is. Casual gamereken kívül van egy elég nagy hard gamer réteg, az ő igényeiket nem elégítik ki 100%-ban mobil és tablet játékok és olyan feltörekvő platformok sem mint az ouya.
Erre a jelentésre gondolsz? A handheld piac kissé más mint a PC, inkább a konzolokhoz hasonló zárt rendszerek. Én inkább a Nintendo Wii-t hoztam volna példának. Ott mutatta meg a Nintendo, hogy casual gamerekre építve több konzolt lehet eladni. Ez a lendület folytatódik a mobil és tablet játékok piacán, amivel ki is fogták a szelet a Nintendo következő Wii U konzoljának a vitorláiból. De a Wii sem nullázta le a Sony és a Microsoft konzolpiacát csak a koronát vette át.
Alacsonyabb árak meg fogják lendíteni a PC - PC/konzol piacot és ezért tartom jobbnak a Valve stratégiát. A Steambox valószínűleg drágább lesz mint a Playstation 4 de olcsóbbak hozzá a játékok és folyamatosan vannak Steam akciók. A PS4 konzol kedvező árú lesz ugyan de a játékok ára valószínűleg marad a drága konzol árszinten. Egy év múlva pedig már nem lesz drágább a Steambox konzol sem a PC hardver árának csökkenése miatt.
Valószínűleg igazad lesz abban, hogy a tablet és mobil átveszi a vezető játékplatform trónját. De szerintem maradni fog egy jelentős hagyományosan erős hardvert igénylő játékpiac is, ahol a Steam lehet a befutó.

(Igaz, hogy még nem jelent meg a Steambox de már ma is használok Steames PC-t nagy lapostévére kötve big screen módban. Nem sokban különbözik egy konzoltól, csak lemezekkel nem kell bajlódni.)

Normális HUP-ot használok!