( hans1985 | 2013. 02. 22., p – 16:31 )

Mivel a HTML, CSS, JS "jelölőnyelvet/stíluslap-nyelvet/szkript-nyelvet" nem gyártja senki!
Vagyis nincs mögöttük profitorientált cég, mint pl. { MS:C#, Oracle:Java, ... , Apple:Objective-C }
Ennek megfelelően nincs is aki igazán odafigyeljen rájuk, ide oda lökdösik a dolgot, ez belerakja az X dolgot, az meg belerakja Y dolgot, egy másik cég vagy szervezet meg Z dolgot.

A W3C meg csak egy vicc, javítson ki valaki ha tévedek, de valójában a W3C nem köt meg semmit, és az, hogy szabvány az csak egy javaslat tőlük, de nem kényszeríthető rá sem a fejlesztőre, sem a böngésző gyártójára.

A fejlesztőnek joga van hülyeséget leírni a kódba, legfeljebb magát szopatja meg az ügyfeleit. Viszont az jó lenne, ha a W3C (vagy helyette/belőle alakuló új vezetés) kötelezhetné a böngésző gyártókat arra, hogy a mindenkori szabványnak megfelelően építsék fel a böngészőjüket. Minden nagyobb verzió kiadás előtt lehetne egy un. műszaki ellenőrzés vagy akár a W3C bármikor nézegetheti a böngészők műszaki jellegét és szabványhoz való idomulását, és ha a szabvány megszegését találják valahol, akkor vagy büntetést, vagy más jellegű bírságot vethetnének ki a gyártóra, vagy nem tudom... ipari szférában ez működik, itt miért ne működhetne?

húúú basszus lehet tényleg K. naiv vagyok!? :D

álmodj királylány...

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com