( uid_395 | 2013. 01. 22., k – 18:57 )

/off

Nyilván igaz ez így. Csak mondjuk melléraksz egy harci helikopter-flotta beszerzést és ott is fel teheted a kérdést hogy miért is van erre égető szükség? Megjegyzem szoftverre előbb van szükség mint egy komplett harci helikopter flottára :) (A szállító helikoptert direkt nem vettem ide, annak lehet létjogosultsága)

Cirkusz meg lesz, úgyis építenek stadiont.

/on

Az hogy a közigazgatásban területén hol és mennyire használják ki az Office termék családok tudását és funkcióit, az pedig egy vegyes terület. Vannak olyan osztályok és szervezetek ahol igen is kihasználják, csak hogy egy pénzügyi osztályt hozzak fel példának okáért.

Tény, hogy vannak olyan területek is, ahol bőven elég egy Word.

Anno láttam próbálkozásokat OpenOffice használatára ilyen szintű helyeken. Mellé jött egy vegyes környezeti tényező is (Word is, OOo is). Had ne mondjam hogy katasztrófa.

Az hagyján hogy a Word <-> OOo átjárás akkoriban használhatatlan dokumentumokat eredményezett (főleg formázás terén), de hogy sokszor az OOo saját magával sem volt kompatibilis. Vicc.

Csak hogy egy aktuális példát említsek a mai napból: OOo 3.X, user ír, fejléces word doksi, kis szöveg, csinált bele táblázatot. Fejléce is van a táblázatnak. Elmenti, fasza, megnyitja újra, nincs fejléc a táblázatnál. Nem nem ő törli ki.

Átül Wordos géphez, megcsinálja, van fejléc, meg is marad a fejléc. Örül boldog.

Nem hinném hogy user error volt a történetben, mert akkor Wordben is user error lett volna.

Lehet csak nekem túl rosszak a tapasztalataim OOo/Libre és társaival, de rengeteg olyan működésbeli hibával találkoztam az elmúlt idő során, valamint kompatibilitási és megjelenítési problémával, hogy számomra (és a felhasználók számára is) csak teher volt az OOo/Libre.

Arra nem is emlékszem mikor kaptam utoljára Word/Excel-el kapcsolatos hibáról bejelentést.

ps.: ez nem elvakultság akar lenni, ezek csak az évek alatt szerzett tapasztalatok és tények amikkel találkoztam/találkozom.