( müzso | 2013. 01. 03., cs – 20:10 )

Szerintem a "letisztultabb és ergonómikusabb felhasználói élmény" egy nagyon erősen szubjektív dolog. Konkrétan az Ubuntu for phones esetében a videókon nem láttam annyival letisztultabbnak és ergonómikusabbnak, mint amennyire ajnározta Mark. Egyszerűen más és más szívások/nehézségek lesznek vele. A telefon bal szélén előhívható Dash-szerű képződmény (nevezzül launcher-nek) eleve gyanús ... rengeteg embernek nem jött be az asztali Ubuntunál sem a Dash, nem tudom miért gondolják azt, hogy ez a telefonoknál másként lesz. Ezenkívül már a hands-on videóban is előfordult, hogy maga Mark sem talált el egy gesztust elsőre. (???) Nem volt elég ideje gyakorolni v. ennyire nehézkes a használata? :-o

Én egyáltalán nem éreztem úgy, hogy a dokkolás lett volna az egyik legjobban kihangsúlyozott újítás. Szerintem te is inkább arra gondolsz, hogy a desktop Ubuntu-val való egyenértékűség és azonos képességek lett nagyon kihangsúlyozva.

Egyébként egyetértek: valóban ez a jövő. A mobileszközünket (amit most még okostelefonnak nevezünk) fogjuk mindenhova magunkkal cipelni, az lesz a mindenesünk. És ha kreatív munkavégézésbe kezdünk, akkor leülünk egy munkaállomás elé és "dokkoljuk" (ami a jövőben természetesen szintén vezeték nélkül és automatikusan fog történni ... mint manapság egy bluetooth headset használatba vétele), majd hozzákezdünk a munkához a "telefonunkon" dolgozva és a munkaállomás perifériáit (I/O eszközök) használva.

ui: épp csak befejeztem eme válasz megírását és utána kezdtem olvasni a HWSW híreket. Első cikk, amit néztem: "Újabb összefogás a 60 GHz-es adatkommunikáció sikeréért" ... :-) Nem is olyan távoli az a jövő, amikor már nem kell majd vezetékekkel bajlódni a központi egység (pl. telefon, szg) és a perifériák összekapcsolása érdekében. :-)