( kandraska | 2012. 12. 23., v – 11:54 )

"Nem irigykedek." Hát végigolvasva a hozzáoszlásaidat, nekem nem ez jön le, de lépjünk tovább, mert mindegy.

"Az egy dolog hogy előtte mit hogyan csináltál/nem csináltál." 22 év adózás (és 2 kisebb cég beindítása után) után valahogy nem találom lényegtelennek, szerintem többet tettem az országért, mint aki csak 3 éve adózik. De az ország mégis mit tett értem? Tudtommal ez egy adok kapok viszony.

"Te odakint, többen mások meg idehaza."
"itthon mi szar, mit hogyan kellene változtatni"
Ezt meg is lehet fordítani, hogy te meg csakis odahaza vagy. Szóval még sosem láttál működőképes gazdaságot élesben, csak a tv-ben. Így igazad van abban, hogy van nézetkülönbség van kettőnk közt. Téged amúgy nem háborít fel, hogy vannak országok, ahol kevesebbet adóznak, és jobban élnek az emberek? Nem akarsz egy igazi sikersztorit hallani, hogy mégis hogy?

"Te odakint, többen mások meg idehaza."
Na most ez elővesz egy nagyon érdekes kérdést. Tőlem sajnálod a szavazati jogot, pedig itthon sokáig adót fizettem, akkor hogy viszonyulsz a kinti magyarokhoz, akik most kapták meg a szavazati jogot, pedig nem is adóztak idehaza?

"Nagyságrendekkel több embernek van munkahelye, és jóval kevesebb a minimálbérező "adócsaló" mint hungarisztánban" Na itt jön elő, az, hogy nem tudod, mi fán terem a kinti és az itteni gazdaság.

Nos a dolog bonyolult, mert a feleségem odahaza orvos, és mivel nem jól beszéli a Németet így nem fog kijönni. Én meg ingázhatok. Továbbá a család létszámának növekedése miatt sem lenne már célszerű, variálni a dolgot egyenlőre. Mivel 22 évig adóztam és a családom, nagyszüleim odahaza élnek és adóznak/tak, szerintem jogos igényem beleszólni az ország sorsának alakulásába, vagy tévedek talán?