( Finder | 2012. 12. 06., cs – 14:21 )

1. Ha hosszútávon megtérül, akkor olcsóbb. Tudod, az ilyen számításokat mindig élettartamra végzik. Számítástechnikánál egyébként rohadt nehéz hosszútávról beszélni, mert túl gyorsan változnak az eszközök. Persze, lehetne hosszabb élettartamra tervezni őket, csak akkor mondjuk nem lenne tartható a teljesítménybeli fejlődés és ugyanazért a pénzért gyengébb eszközöket kapnál.

2. A gyártásnál a legfontosabb dolog a minőségbiztosítás aminek a célja, hogy a gyártósorról lekerülő cuccok minél kevésbé térjenek el a tervezettől. A mai megoldásokkal ez nagyon jól biztosítható és az adott költségek mellett jó minőségű cuccok gyárthatóak. A kiforratlanabb eszközöknél nagyobb volt a szórás. Ez azzal járt, hogy ugyan lettek ilyen kiemelkedő minőségű példányok is, de több volt a selejt is. Megjegyzem, ma is gyárthatnánk akármilyen jó izzókat, csupán állati költséges lenne és/vagy nagyon sok selejttel járna. Ezért célozzák meg a gyártásnál a jól biztosítható minőséget a csúcs helyett. Sokkal jobb ha az izzóid stabilan x órát bírnak, mintha az átlag lenne x óra, de lenne közte 0 órás is.

3. Kár, hogy a gyártósorok nem olyan hosszúéletűek és mivel cél cuccok (egy termék gyártására készülnek) ezért kisebb változásoknál is új kell. Amúgy még mindig nem sikerült normálisan megfogalmaznod, hogy mire is kéne figyelni a költségek helyett. Gyártsunk random vackokat amik senkinek sem kellenek?