( borosspet | 2012. 11. 25., v – 08:46 )

Sorban:

- két cégemnél dolgoztam 5, illetve 8 évig Debian mail server alatt, illetve exchange alatt. Semmi olyat nem nyújtott az exchange, amire _valóban_ szükség lenne, és ne tudná a debian mail server, illetve a thunderbird/evolution.

- domain megoldható smb-vel (láttam már ilyet, de nem sokkal stabilabb, mint az eredeti windowsos megoldás :-)...), de max. akkor van értelme, ha _valódi előny_ is származik belőle, és nem csak a céges informatikusok kényelmét/lustaságát szolgálja (idáig még nem találkoztam ilyennel).

- frissítések: 2000 óta használok linuxot, de még nem láttam olyat, aminek annyira pocsék lenne a frissítéskezelése, mint a windowsnak...

- régi rendszerek támogatása: a Debian hamarosan kiadja a 7-es verziót, és még most is érkeznek biztonsági frissítések az 5-öshöz... ingyen. Nyilván vállalatibb jellegű linuxoknál ez a támogatás még ennél is erősebb...

- support szerződés: enterprise linuxoknál természetesen van. Igaz, akkor már nyugodtan windowst is lehet választani, hisz nyilván nem a spórolás a cél, mert ha az lenne, a cég inkább a saját informatikusaival akarná elhárítani a hibákat/megoldani a problémákat, nem drága külsősökkel... (bár linuxnál lehet, hogy olcsóbb...)