( zither | 2012. 11. 05., h – 17:21 )

Rengeteg a hiányossága a PulseAudionak, főleg tervezési okokból kifolyólag. Legnagyobb hátulütője, hogy az ócska alaplapi zajkeltők képességeihez lett tervezve minden szinten. Így ha van normális hangkártyád, vagy a megszokottnál több kimeneted, akkor már nem tudod őket normálisan használni. (Bár régebben valóban elég bugos is volt az implementációja, szvsz sokakat az akkori tapasztalatok is elriasztanak.)
Lényegében a legnagyobb bajom _nekem_ a PulseAudioval, hogy elfedi a hangkártyám hardveres képességeit, helyette a saját szoftveres megoldásait erőlteti, ami ráadásul sokkal rosszabb minőségű és több erőforrást lekötő (CT Audigy2ZS-t használok elsődlegesen). Ráadásul túl nagy a latency, sokszor nagyon késnek a hangok. Ezen kívül időnként szükségem van arra, hogy a különböző hangkártyákat párhuzamosan vezéreljem, ami szintén lehetetlen vele.
Ettől függetlenül, arra amire _eredetileg_ tervezték, egész tűrhetően használható, csak néhány disztribúció túlságosan erölteti/eröltette, ami miatt sokan megutálták.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.