( jevgenyij | 2012. 11. 04., v – 14:49 )

"Na es? Akkor meg amikor az OpenSolaris letezett, meg nem volt az. HA letezne ma a Sun, es HA ma adna ki az OpenSolarist, akkor bizony azokat a reszeket is kiadhatna. De a Sun ma mar nem letezik, es az OpenSolaris sem."

A semmin rugózol. Azért jött szóba az OpenSolaris mert azt állítottad nem teheti meg a Microsoft, hogy Apache2 licenc alatt kiadja a Windows forrását.
A SUN ezt meg tudta tenni az OpenSolarissal, ami nem azonos a Solarissal teljesen, van ami kimaradt belőle mégis egy működőképes rendszer. Tehát a Microsoft ostobán irányította a Windows fejlesztését, vagy (és ennek van nagyobb esélye) valójában megtehetnék, kiadhatnák Apache2 alatt a Windows forrását, ezért a kijelentésed tévedés.

"Az OpenIndiana miota OpenSolaris? Miota a Sun/Oracle adja ki? Ne vicceljunk mar. A Nexenta megszunt open-source OpenSolaris forknak lenni, NexentaStor neven a Nexenta Corp egy reszben zart forrasu, proprietary rendszert arul. 45 napig ingyen kiprobalhatod. Az open source komponensek a NexentaStor.org oldalon elerhetok, community edition. Ebben ugyanugy nincsenek benne a properietary kodok, mint az OpenSolarisban sem voltak. Masreszt ez egy SAN/NAS megoldas, nem egy desktop OS."

Ha képtelen vagy felfogni, hogy a korábbi OpenSolaris ma már Illumos, OpenIndiana, akkor vagy közöd sincs a témához vagy tudatosan játszod a hülyét.
A NexentaStor community edition 18TB-ig használható. A Nexenta4 az OpenSolarisról Illumosra váltás miatt késlekedik (még az is lehet, hogy új neve lesz RedHat - Fedora mintát követve). De ez itt mellékszál mellékszála.

"Az illumos sem nyilt forrasu teljesen, idezes az o FAQ-jukbol"
Hihetetlen! Szenzációs! Képzeld még a Linux kernelben is vannak blob-ok. Dolgoznak az újraírásán. A kiinduló hozzászólásra visszatéve, ha a Microsoft kiadná a Windowst szabad licenc alatt, az EU bürokratáit nem zavarná ha annyi binary-only komponens benne maradna amennyi az OpenSolarisban is volt. Megszűnne a kritizált 'kettős mérce' :-)

"A sajat kodjait kiadhatna, ha akarna. De nem akarja? Minek."
Minek? Azért, hogy megszűnjön a csúnya EU 'kettős mércéje'!
Nem akarja? Sebaj, de akkor marad a 'kettős mérce'. :-)

"A masik kep meg nem eles kiadasbol szarmazik. A tervekben volt ilyen kiadas, csinaltak is ilyen kiprobalhato verziokat, telepitokkel"

Te úgysem az EU-ról beszéltél csak Amerikáról. Korábban ugyan te háborogtál az Apple és a Google 'árukapcsolása' miatt. Ezután jött egyáltalán szóba a BC és az EU által kikényszerített Windows kiadások.
Arra jó példa mindenképp, hogy windows media player és internet explorer nélkül is össze lehet állítani működőképes Windows rendszert. (A kiszivárgott 7 E kiadások is működőképesek) Korábban ennek ellenkezőjét állította a Microsoft, de ez is mellékszál.
Úgyis téves volt az IE-re vonatkozó kijelentésed:
"Eredetileg peldaul az Internet Explorer is 3rd party szoftver volt, amig fel nem vasaroltak a fejlesztot."
Nem vásárolta fel a Microsoft az NCSA-t a Mosaic miatt, sőt még a Spyglass leánycéget sem. :-)