( persicsb | 2012. 11. 03., szo – 17:52 )

"gyárilag !google android van könnyedén telepítettem Cyanogenmod-ot Google Acc-al, hozzá járó Play Store-ral, Google Maps-el és minden Google földi jósággal."
Amit illegalisan tettel. Remelem tudod, hogy a Google Acc-hoz valo hozzaferest lehetove tevo alkalmazascsomag, a Google Maps es az egyeb Google alkalmazasok bizony copyrightosak, ezert sincsenek benne az alap disztribuciokban, errol a Google perrel fenyegette a CyanogenModot.
A 'Google Experience' alkalmazasokat ezert a ROM-ok nem hasznalhatjak legalisan.
A Google Maps, Mail, Youtube app es ezek nem szabadon terjesztheto alkalmazasok. Nezz utana, tenyleg igy van.

"Ez ciki a TomTom-ra nézve, mert az új Maps részletességben messze elmarad a Google Maps-től."
Igazabol az Apple-re nezve ciki. Ugyanis az Apple map az tobb adatforrasbol allit elo egy terkepet. Az mar az Apple hibaja, hogy a kulonfele adatforrasok projekcios, es egyeb parametereit nem tudta ugy osszehangolni, hogy konzisztens adathalmaz alljon ossze. De errol egy terkepesz irt is, a HUP-on is beszeltunk rola. Nezz utana.

"A SUN meg tudta tenni, hogy működőképes OpenSolarist hozzon létre licencelt technológiák nélkül, saját fejlesztéseire alapozva."
Annyira volt sajat fejlesztes az OpenSolaris, hogy peldaul a GUI-ja GNOME volt. Az tenyleg sajat fejlesztes. A CDE-t nem tehettek az OpenSolaris reszeve, hiszen azt a SUN licencelte. Tudod, a rendes Solarisban van jo par olyan technologia (peldaul a Motif), ami nem resze az OpenSolarisnak, mert jogi oko miatt nem lehet resze. Nezz utana. Az OpenSolaris annyira jo operacios rendszer, hogy 2 ev utan meg is szunt. En anno rendeltem CD-ket toluk, kiprobaltam, de borzalmas volt X86-on.

"A device drivereken kívül mi az ami fontos összetevő a Windowsban ami nem Microsoft fejlesztés?"
A Windows 7 EULA-bol idezek:
MPEG LA-tol licencelt videolejatszas?
Benne van az EULA-ban: "Ez a szoftver magában foglalja a H.264/AVC, a VC-1, az MPEG-4 Part 2 és az MPEG-2 képtömörítési technológiát. Az alábbi figyelmeztetést az MPEG LA, L.L.C. követelményének eleget téve közöljük:"
Az EULA huszadik pontja: "HARMADIK FÉLTŐL SZÁRMAZÓ PROGRAMOK. A szoftver harmadik féltől származó programokat tartalmaz. Az ilyen programok Ön általi használatára a hozzájuk tartozó licencfeltételek vonatkoznak."
Eredetileg peldaul az Internet Explorer is 3rd party szoftver volt, amig fel nem vasaroltak a fejlesztot.

"Az IE nélküli Windows 7 E kiadására az EU kötelezte a Microsoftot"
Nincs ilyen kiadasa a Windows 7-nek. 3 eve valoban volt egy ilyen terv, es nem az EU kotelezte, hanem a Microsoftnak volt az ajanlata az EU fele. Csak a Windows N valtozatok voltak az EU elvarasai.
IE nelkuli valtozata soha nem volt a Windowsoknak 98 ota.