( persicsb | 2012. 11. 02., p – 18:29 )

" tehát nekik a BC éppen hogy nem volt jó"
Hat, a Mozilla maga mondja, hogy neki jo volt, mert BC nelkul elesett parmillio letoltestol.
Azaz ha lett volna BC, akkor parmillioval tobb letoltesuk lett volna.
Nem en mondom, hanem a Mozilla.

En tudom, hogy csokken a Firefox reszesedese, es ezt a fajta "kell nekunk a BC"-fele hozzaallas a Mozillatol jelzi is. Minden kovet megmozgatnak, hogy legyen reszesedesuk. Sokat elmond az is, hogy ezt a jogi kepviselojuk blogjaban irtak le. Ahelyett, hogy az arewefastyet.com-on elso helyen szerepelnenek :)

"annak idején az anitröszt per indult ellene: a desktop OS piacon meglévő monopolhelyzetét arra használta, hogy a webböngésző piacon is monopóliumra tegyen szert"
Akkor mondjuk az Android ellen mit csinalnak? Pont a mai hirek alapjan az utolso negyedevben eladott okostelefonok 75%-a Android OS-t szallitott, a benne levo bongeszovel. Aztan ugye egy Android telefon Google Account nelkul nem igazan hasznalhato es hasonlok.
Erdekes modon, amikor az antitroszt eljaras folyt a Micrososft ellen, akkor meg nem hittek el, hogy a gyarto altal adott szoftver igenis fontos ahhoz, hogy a platform mukodjon. Most meg mar, az igazi personal computing (mert hat "mindenkinek" a zsebeben ott lapul egy 10 evvel ezelotti PC teljesitmenye) idejen ez mindenkinek normalis, termeszetes. Erdekes dolog ez.
Szerintem ugyanugy buntessuk meg arukapcsolasert az Apple-t vagy a Google-t most is.
Az iOS 6 Maps nem eppen hasonlo piaci viselkedes? Kiszoritana a konkurenseket a navigacios piacrol. Androidon a Google Maps ugyanez.
Vagy eppen az iTunes Music Store. Van mas zeneszolgaltatas is, persze, de a user kepebe toljak az ITMS-t. Ez pont ugyanaz a helyzet, mint a Microsofte.
Az okostelefon piaci helyzetet kihasznalva akarja a digitalis zeneterjesztes piaci poziciojat fenntartani.