( tomtyi | 2012. 11. 02., p – 18:11 )

És ha az antitröszt perben elkaszálják az MS-t, és kitiltják a Windowsból az IE-t, mint beépített és alapértelmezett böngészőt, akkor derülne ki, hogy VALÓJÁBAN mennyit ér az IE.
És hát látjuk: annyit ér, hogy teljesen külső böngészők már évekkel a BC előtt igen nagy szeletet hasítottak ki az IE piacából.

Finoman szólva is erős önellentmondásban vagy, ugyanis az FF részesedése 2010 márciusa óta éppen hogy csökken, tehát nekik a BC éppen hogy nem volt jó. Éppen hogy 2010 áprilisában volt a csúcson, onnantól fogy. De mily' érdekes: nem a Windowszal egybenőtt IE, hanem a Chrome részesedése nőtt nagyot, és az IE fogyása mellett a Fox csökkenését is a Chrome okozta.
A másik érdekes dolog, hogy 2010 októberig az IE esett, onnantól meg emelkedett. Biztos nincs összefüggés a BC hiányával.

@ bbandi, persicsb
AZ MS-t azért büntetik, amiért annak idején az anitröszt per indult ellene: a desktop OS piacon meglévő monopolhelyzetét arra használta, hogy a webböngésző piacon is monopóliumra tegyen szert az alapértelmezett beépített böngészőjével. Az Ubuntu hol van monopólium közelben? És amúgy is 2 db böngésző települ alapból.

A böngészőpiac szempontjából oly' mindegy, mobiltelefonról vagy desktopról vagy notebookról van-e szó, mert ugyan azt a felületet, szolgáltatásokat éred el, és ami a legfontosabb, ugyan azokat a reklámokat látod (elvileg), ugyan olyan kattintásból kap pénzt az adott oldal, vagy bármi. Tehát a bevételgeneráló oldalról nem oszthatod fel a piacot.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."