( jevgenyij | 2012. 11. 01., cs – 23:18 )

Technológiailag nem megvalósítható? Régen volt Internet Explorer for Unix, de ma már nincs?
:O

Biztosan azért alakult így mert a Microsoftnál belátták teljesen felesleges fejleszteni, csak az erőforrások elpazarlása volna. Ott a Windows arra úgyis van és mert a Windows a legelterjedtebb operációs-rendszer annak a fejlesztése a leggazdaságosabb. Ezt minden épeszű informatikai multinak és mindenféle vállalkozásnak be kellett volna látnia. A KDE is már régen dobhatta volna Unixokat Linuxostól. Elég lenne egy Windows skint fejleszteniük, sokkal kevesebb munka és látványosabb végeredmény. Mekkora királyság lenne az, hogy minden Windows program megy KDE-n is.
Kicsi társaság a KDE, még igazi cég sincs mögöttük. Érthető, hogy nem ismerik fel a nagy lehetőségeket.

Ami viszont igazán abszurd az az Apple. Migrálnak x86-ra és nem dobják azt az elavult szar OSX-et! Ezeknek elment az eszük! Az első Inteles Mac-re azonnal egy skinnelt Windowst kellett volna rakniuk. A divatmajomkodás miatt nem megy rosszul így sem az Apple üzlete, de Windowszal szárnyalnának! Legalább dupla ennyi Macintosht tudnának eladni, mert lenne Office, Photoshop, Internet Explorer Mac-re, és ami a legfontosabb lennének játékok is. Persze Office vagy Photoshop van azért így is, de hát az olyan is. Vírusirtóból alig van valami OSX-re. Kész csoda, hogy ennyi bátor vásárlója van a Macintoshoknak.
Abba már bele sem merek gondolni, hol tartana ma az iPhone és iPad Windowszal!

Google is tök feleslegesen bohóckodik itt az Androiddal. Egyetlen mozdulattal leválthatnák az egyébként is ótvar Android felületet szép csempés Metrora és már nem is tudnának mibe belekötni az Apple jogászai. Ha meg azért szeretnének egyediséget is, hogy megkülönböztessék magukat a Microsoft Metrojától használhatna a Google háromszög alakú csempéket, vagy Hello Kitti alakút azt minden gyerek imádná. Lenne Androidra is Internet Explorer, meg Office meg minden. Ráadásul egy szabad és független rendszert használnának, hiszen Windows licencet mindenki szabadon vehet. Mivel rengeteg Windows licencet ad el a Microsoft, így az ára is optimális méretgazdaságosság miatt.

Ostoba az Apple és Google, hogy nem képes kiszállni ebből a mostani mókuskerékből. Gúzsba köti őket a túl sok nyílt forráskód. Tökéletesen igazad van: too much invested to quit. Ez az igazi vendor lock-in!
De még ma sem késő Windowsra váltaniuk. Minden megvan Windowson ami iOSX-en vagy Androidon és már az első perctől kezdve csak spórolnak a felesleges kiadások lefaragásával.
Ugyanezek a magvas gondolatok a Mozillára is vonatkoznak. Ők talán a legjobb példa, akkora nagy szar volt a Netscape 5 nyílt forrásúvá tett kódja, hogy mindent újra kellett írniuk. Hát nem lett volna okosabb egyből Tridentre váltaniuk?!