( andrej_ | 2012. 09. 05., sze – 23:39 )

Én arra vagyok kiváncsi, hogy hány évet bírnak a közép és felső kategóriás okostelefonok. Legyen szó akár a Lumia, akár az iPhone vagy a Galaxy eresztésről. A 6310i-m még úgyis jól használható, tehát az a fő telefonom úgymond, hogy 1 évet játszott vele a gyerek (az aksit nem kapta meg nyilván). Kiváncsi lennék mit szólna ehhez a csupaüveg iPhone vagy a ping-pong ütő Galaxy S2/III. A vicces, hogy a 6310i-ről sokév után a bekapcsoló gomb vhogy kijött és már a gyerek is előtt is elég strapált volt és a srác nem tudott érdemben kárt tenni benne.

Az iPhone egyelőre jól bírja, bár szigorúan tokban van. A tokból ugyan csúszott már ki, de a pókháló matrica "felragasztást" megúsztam, mert épp szőnyegre esett. :) Ráadásul mivel nem saját különösen kell rá vigyázni.

A piaci részesedés szerintem irreleváns, ha gyártó a profitját tartja vagy növeli. A iPhone mindenképp megmarad egyfajta státusz szimbólum szerepben, akkor is ha a Nokia/MS párosnak elkezd bejönni a WP8+Lumia széria és ha az Androiddal csodát tesznek. Azt is fontos megemlíteni, hogy akárhonnan nézem az iPhone-nal a felhasználói (fontos, hogy felhasználói) funkciók nagyon jól vagy jól kézre esnek, látszik az átgondoltság. Az Androidnál (2.3-al találkoztam, illetve találkozom épp) szintén jól kézreesik minden, de valahogy mégsem áll annyira kézre, sokkal jobban el vannak aprózva a dolgok és persze egyúttal több lehetőséget is ad. Ha saját magamnak kéne mostazonnal telefont vennem, akkor biztosan valami közepes Galaxy-t választanék egyébként.