( kovi | 2012. 08. 31., p – 12:46 )

"érdekes, hogy azok a cégek mennek a süllyesztőbe, akik miatt végulis mukodik a rendszer"

inkább az az érdekes, hogy jelenleg miért ezeknek a cégeknek impotens leginkább a vezetése. pedig van száz példa arra, ami a "nincs bocsánat" elvét erősíti, csak párat mondok: 3dfx, Advanced Gravis, de jobban képbe vágót is tolhatok, lásd Motorola (Mobility).

ezeknek a cégeknek akkora előny volt a kezükben, hogyha nem a szar melegítésével és kiköltésével töltötték volna az időt, akkor a konkurenciájuk már nem létezne ebben a formában. íme sorban, a fenti soványka triónak mit köszönhetünk: normális, szabványokkal leírt valósidejű 3D grafikai megjelenítést egy életképes API-val az asztali PC-den, megfizethető kivitelben (és ezen keresztül jópár' korszakalkotó játékot); normális és megfizethető hullámtáblás szintézert szintén az asztali PC-den, amin keresztül a füledet gyönyörködtető MIDI már nem volt elképzelhetetlen (és ezen keresztül lásd számítógépes zeneszerkesztést vagy épp a ~scene ide vágó barátságát). Motorola: nehéz bármit mondani, a Holdról Armstrongék pl. Motorola cuccal "telefonáltak" haza. Ehhez képest szinte smafu, ahogyan a Mobility ágon a Razr vonal elérte kezdeti sikereit pedig az sem gyenge.

ha bármelyik cég képes lett volna időben alkalmazkodni a felgyorsult világhoz, illetve bármelyik hozzá tudott volna tenni, most élnének és virulnának saját nevük alatt. sajnálja őket az ember (én személy szerint pont ezt a hármat leginkább), de egy idő múlva inkább "felmérgel", ahogy utólag nem tűnik felelősségteljesnek pl. az akkori vezetés ~hozzáállása vagy éppen (akár technikai) ~hozzáértése. ezeknél a milliárd dolláros cégeknél semmilyen értelemben sincsen pardon, hiszen utólag elég nehéz magyarázkodni kizárólag külső tényezőket okolva. egyszerűbb talán kimondani: elbaszták és felborultak ebben a gyors folyóban. ha szerencséjük volt, felvette őket a gyorsabb hajó - ha nem akkor ott döglöttek a vízbe.

ez most nem pont ide tartozott, de az idézett mondatra kikívánkozott belőlem - ellenben kis híján már a Nokiára is igaz.

--
Vége a dalnak, háború lesz...