( Aadaam | 2012. 08. 29., sze – 21:07 )

Játékokhoz is.

Mi mas keszul benne?

A Unity alapvetően egy 3D engine

Nekem a 3D engine-rol egy rakat include fajl jut eszembe, amit be lehet huzni, es elvarnak mindenfele formatumokat. A Unity ennel sokkal tobb, indit neked egy szep nagy environmentet.

"meg jelenleg valami nagyon elb.ott flashre, amihez plugin kell. "

En ugy emlekszem, hogy a unity nem fut flash nelkul a bongeszoben, hanem olyan mint a google voice, hogy a flash-nek kell egy unity plugin. Lehet tevedtem. A hangsuly azon van, hogy valamit telepiteni kell.

Valóban dolgoznak az Adobe-val közösen egy Flash build funkción, ami már elérhető, de ennek semmi köze nincs a feljebb tárgyalt webes pluginhez. Itt az engine az swf-be kerül és Flash 11-et (Stage 3D) igényel, a 3D miatt.

Tulzottan belulrol nezed te ezt a dolgot: a felhasznalo szempontjabol csak az erdekes, kell-e feltelepitenem a jatek futtatasahoz valami ismeretlen cegtol egy gyanus cuccot, vagy megy out-of-the box. De akkor ugy latszik, mar elore vannak.

Az osszes tobbi lenyegtelen, a flash minimum a 10-es idok ota autoupdate-es, a legujabb valtozat pedig background update-es, igy "mindenkinek" flash 11 van.

de semmi köze nincs az XML-nek a Unity adattárolásához, vagy fordítási mechanizmusához

Nem voltam figyelmes, trehanyan fogalmaztam sz'al: van valamilyen leirofajl, vagy leirokonyvtar, ami hat ilyen felforraskod, merthogy egy grafikus editorbol jon kifele, ezeket en hajlamos vagyok kozos nevezon "XML"-nek hivni, merthogy egy sokfele adatot tartalmazo szerkesztoformatum. Lehet hogy a megvalositasa nem XML, de effektiv ez egy hierarchikus adat mindenfele adattipusokkal (scene-ek, hangok, objektumok), es ezekhez tartozo beallitasokkal.

illetve tartalmaz egy bytecode=>actionscript konvertert a Flash buildhez

Erre mondtam, hogy ennyi erovel lehetne benne egy emscripten, vagy emscripten-szeru valami is, de hogy valszeg nem lesz egy ideig.

Szerintem lenyeget tekintve nem jutottunk elobbre (tovabbra is fel kell hozza tenni valamit, tovabbra is egy baszottnagy vizualis editora van, tovabbra is kezdeti fazisokban van ez a flash dolog benne), de valoban pontatlan voltam, elnezest, es koszonom a javitasokat!