( Botond | 2012. 08. 27., h – 13:28 )

Szerintem egyértelműen "nem" a helyes válasz.
Először is: elvileg minden hiba gondatlanságból marad a szoftverben. (Amelyiknél nem így van, az nem hiba, hanem "backdoor".)
Másodszor az, hogy valamamelyik hiba biztonsági hiba-e, vagy sem, csak akkor fog kiderülni, amikor egy rendszerbe behatolnak az adott hiba kihasználásával. Szerintem senki nem gondolja, hogy a VMWare azon hibája, hogy a virtuális hálókártyáján keresztül le lehet fagyasztani, biztonsági hiba lenne. Viszont ez a hiba elvileg lehetőséget ad a guest-nek, hogy kimásszon a VM-ből, és kártékony kódot hajtson végre a host-on (ráadásul rögtön kernel space-ben).
Harmadszor: egy-egy biztonsági hiba általában nem elég a betöréshez, vagy adatlopáshoz. Ha pedig már az egész rendszer hibás működését vizsgáljuk, akkor nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik fejlesztő mennyire vétkes. Illetve vétkes-e egyáltalán, mert lehet, hogy ami az adott esetben hiba, az más esetekben fícsör.
Negyedszer: ezzel csak lehetőséget adunk másoknak, hogy a fejlesztőkre hárítsák saját felelősségüket. A vitaindító cikk példáját továbbgondolva: a bank se lesz felelős ezentúl a számlákon levő pénzekért, mert ő is rákenheti az esetleges gondatlanságot valamelyik fejlesztőre, vagy fejlesztő cégre.
Ötödször: a vitaindító cikkből látszik, hogy az egész csak az ügyvédeknek lenne jó.