( Ulkesh | 2012. 08. 25., szo – 15:22 )

"szart dress code-ra és garbóban, farmerben állt ki a színpadra"

Éppen ellenkezőleg, ez neki egyfajta egyenruha volt. Anno az egész cégnél azt akarta, hogy egyfajta uniformist viseljenek, mint az ázsiai országokban, ami az együvé tartozást szimbolizálja. Az általa viselt kombinációt úgy tervezte meg egy japán fickó, de a cégnél leszavazták, de neki tetszett a dolog és a japán küldött neki tonnányit belőle, ami az élete végéig elég volt :)

"Mert jókor született és jókor volt jó helyen?"

Ebben sok igazság van, de ehhez kellett, hogy akkor és ott azt csinálja, ami elindított egy informatikai robbanást, ami a mai napig tart.
A kortársai java egész mással volt akkoriban elfoglalva (persze ezen dolgokból is keményen kivette a részét :D).

--

A pillangóhatásra ha gondolsz, akkor rájössz, hogy miért tartom Jobs-ot és az Apple-t fontosnak.
Ha annak idején nincs az Apple II és nem készítik el rá a VisiCalc táblázatkezelőt, akkor az IBM nem kezd bele egy kisgép fejlesztésébe, nem keres egy szoftvercéget, hogy készítsen erre operációs rendszert, nem készül el az IBM kompatibilis PC, nem indul meg a Microsoft fejlődése, a Compaq lopása révén nem nyitják meg a PC-t a többi gyártó felé stb.
A ma létező informatika, ahogy ma ismerjük egyszerűen nem is létezne.

Biztos bejárt volna egy fejlődési utat, de az egész biztos, hogy teljesen mást. Lehet, hogy ma jóval fejlettebb eszközöket használnánk, de az is lehet, hogy a számítástechnika még mindig csak a nagyvállalatok sajátja lenne.

Erre gondoltam, hogy ez önmagában tiszteletet érdemel. Lehet, hogy csak jókor volt jó helyen, de ezt a pillanatot úgy használta ki, hogy elindított egy olyan folyamatot, ami az egész világra komoly hatással volt.