( uzsolt | 2012. 08. 09., cs – 09:40 )

Muhaha. Mert nem így volt? Nekem is volt három vagy négyféle indítási menüm, mert az egyik játéknak xms, a másiknak ems memória kellett. 4 megabájtból meg nem futotta többre, úgyhogy meg kellett csinálni - kb. 15-16 éves voltam. Néhány éve mindenki képes volt bepötyögni egy olyan parancsot, hogy "nc", ha fájlkezelőt akart indítani, kiadni egy olyan parancsot, hogy "win", ha grafikus felületet akart.
Általános iskolás koromban számítástechnika-fakultáción mindenki képes volt kiadni egy LOAD "$" ,8,1 parancsot (vagy hogy is volt már), pedig nem sok mindenki lett az osztálytársaim közül informatikus (egy-két személy még a börtönt is megjárta).
Ilyen a technika, ellustítja, elkényelmesíti az embert - 40 évvel ezelőtt semmi légkondi (az ablak kinyitása nem számít :)) nem volt a buszokon, most meg már két megállót, ha légkondi nélkül megy az ember, sír, hogy milyen sz@r a busz...

Persze ez az idő már eltelt, az emberek máshoz vannak szokva, parancsot csak egér segítségével képesek kiadni. Néhány év múlva majd ez tűnik "cikinek" meg "elavultnak", mert akkor már... mittomén mivel fogjuk a parancsokat kiadni.