( Breaknet | 2012. 08. 07., k – 23:06 )

A legfőbb ok, amiért a legtöbben a Windowst használják, az az, hogy sok Windowson megszokott szoftver nincs Linuxon... Nekem csak a COD 2 miatt van fent a Windows is, ha natívan futna Linuxon, akkor a Windowsra már nem lenne szükségem.

Igazából 2 fő játék van, amivel a fiatalok túlnyomó többsége játszik és amit mindenki ismer, vagy legalább már hallott róla: a COD-ok Az Activision-től, meg a StarCraft/WOW szerű dolgok a Blizzardtól. Ha ezek lesznek natívan Linuxra, akkor beszélhetünk áttörésről. Meg egy natív Linuxos Photoshop se ártana, mert az is mindenkinek ott csücsül a gépén. Hiába van ingyenes Linuxos alternatíva, a Photoshop az Photoshop. Mindenki ismeri és mindenki telepíti.

Na persze ahhoz, hogy ezeknek legyen natív Linuxos portja, nagyobb részesedése kéne, hogy legyen a Linuxos rendszereknek, hogy megérje fejleszteni rájuk. Szóval ez egy ördögi kör... lehetne nagyobb részesedés, ha többen fejlesztenének Linuxra a nagyok közül... de addig nem lesz nagyobb részesedés, amíg nem kezdenek el fejleszteni rá.