( dexter11 | 2012. 08. 07., k – 17:45 )

Az attól függ, hogy Synaptic és társainak GUI-ja hogy van megtervezve. Egyébként az, hogy a Linuxokhoz egy csomagkezelőn keresztül kell telepíteni és nem külön csomagokat kell letölteni, nem nehéz felfogni.

De hát az a rohadt GUI tervezés úgy látszik nagyon nagy falat mindegyik nyílt forrású projekt számára. Legalábbis egyelőre ég és föld a különbség kereskedelmi és nem kereskedelmi szoftverek között. Elég ránézni a különbségre pl. Blenderben és DAZban, LibreOffice-ban és MS Office-ban, Gimpben és Photoshopban. De biztos van még millió példa.

Tegnap pl. küzdöttem az XFCE 4.9-el Mageia alatt, hogy a nekem megfelelő win szerű kinézetet ki tudjam alakítani. Kikapcsolni az alsó panelt még könnyű volt, de kb. 10 percembe került míg kiderült, hogy a felső panel melyik kis részét kell megragadni, hogy le tudjam húzni a képernyő alsó részére.
Az ilyeneknek első látásra nyilvánvalónak kellene lennie egy jól tervezett és tesztelt GUI-n. Amikor ezt a szavazást láttam rögtön az jutott eszembe, hogy az ilyen rendszerre aztán lehet akármennyi játékot portolni mert ha esetleg tényleg elterjedne mint játék platform, játék után akkor is menekülne róla majdnem mindenki.
Szóval nem a játékok itt az elsődleges visszatartó erő.