( taklertamas | 2012. 08. 07., k – 16:32 )

Szerintem ahhoz, hogy nagy elterjedtségre lehessen számítani, kellene elsősorban egy egységes csomagkezelési forma. Azaz az összes disztrónak vagy .deb, vagy .rpm vagy .tgz -t kellene használnia az egyszerűbb szoftverterjesztés miatt.

Aztán nem ártana egy egységes kezelőfelület. Ha valakinek gondja akad a Windows-zal, akkor el tudom mondani fejből, hogy ezt, vagy azt a beállítást hol találja meg valaki a vezérlőpulton (r=1 userről van szó). De ha Linuxot használ, akkor rögtön ezekkel kell kezdeni:
Milyen disztribúciót használ? Milyen asztali környezetet? Lehet, hogy azt sem tudná mi az a disztribúció.... Vagy akkor jönne az, hogy mi jelenik meg a képernyőn amikor indul a gép(ha van plymouth)...

A felhasználók zöme megszokta, hogy ott van a startmenü, meg az asztalon az ikonok oszt csókolom. Ha már elrejti valaki az asztali ikonokat zavarba jönnek.. Nem egy hasonló mókás esetet láttam már, és nem csak ostoba fajankók, hanem tanult diplomás, és intelligens emberek sem találtak meg dolgokat a rendszerben, ha már egy kicsit másképp volt.

Amíg az iskolákban nem szoftverhasználatra, vagy operációs rendszer használatra tanítják a nebulókat, hanem a Microsoft Windows termékére, arra a "csodálatos operációs rendszerre, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a számítógépünkkel kommunikálva feladatokat oldjunk meg"(<-- ezt egy esti suliban személyesen hallottam egy "informatika tanár" szájából).........

Nos addig semmi esélye sem a Linuxnak, sem semmi másnak....De egyébként én így is boldog vagyok. Én kifejezetten örülök annak,, hogy én nem Windowst használok, hanem operációs rendszert, meg annak is, hogy nem ikonra kattintok, hanem arra az ikonra ami elindítja azt a programot, ami abban a mappában van azon a HDD.n, ami abban a számítógépben, annak a második merevlemezkeretében van a második SATA csatlakozón Slave-ként, és még sorolhatnám.... Nekem így kerek ez a világ!

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04