( norbijuzer | 2012. 07. 31., k – 20:29 )

sziasztok!

nekem is hasonló gondjaim vannak a wifivel kb egy hónapja.
valamikor a CM 7.2 stable utáni nightly-kkal romlott el. addig stabilan, viszonylag nagy távolságról is tartotta a jelet, sok hálózatot látott, de azóta 5-6 méterre csökkent a hatótávolság, még falak nélkül is.
és ahol más eszköz 5-10 hálózatot lát, ott a blade-em csak 1-2-t.

először hw hibára gyanakodtam, ezért visszaraktam rá a gyári romot, hogy úgy vigyem szervizbe (még éppenhogy garis).
nagy meglepetésemre a gyári rommal megjavult a wifi.
aztán netes kutakodás alapján arra következtettem, hogy az újabb CM romokban valamit variáltak a wifivel és a feszültségével, energiaspórolás miatt. csakhogy nekem ez konkrétan használhatatlanná tette a wifit, ha kimegyek az a szobából, ahol az AP is van.
és ami még furcsább, hogy hiába tettem vissza régebbi CM 7.1 verziót, amivel még biztosan emlékszem, hogy nem voltak wifi gondok, most azokkal is vannak. próbáltam más romot is, de ugyanarra a kernelre épül, ezért szintén rosszalkodik a wifi. meg belefutottam olyan gondba is, hogy nem volt hajlandó bootolni egy ROM, amit clockwork recovery-ből telepítettem pedig elvileg azzal mennie kellett volna a dolgoknak jól. szóval most a legutóbbi nightly van fent és igyekszek az AP közelében maradni :)

azt kéne összehozni valahogy, hogy egy régebbi kernelt, wifi "drivert", vagy valamit kéne ráhegeszteni a mostani rendszerre, hogy visszaálljon a normálisan működő wifi. de hogyan? és honnan?
a gyári romot nem szivesen tenném vissza napi használatra, mert nem vagyok hajlandó lemondani az sd-ext partícióról és még nagyon sok extráról, amit cyanogenék összehoztak.

szerk:
most feldobtam egy ginger stir fry b27-et, ezzel jónak tűnik a wifi. így hirtelen szembetűnő különbség, hogy látja a sok környékbeli AP-t, amit régen a cyanogen modokkal is látott a teló.
csak ez a rom se nagyon felel meg nekem mindennapos használathoz :/
valami csak a kernellel, meg a wifi "driverekkel", vagy az undervoltos dolgokkal lehet.
valakinek valami ötlet?