( uid_19064 | 2012. 06. 28., cs – 04:22 )

Nálunk a gyerekek, illetve az ő iskolázásuk az "akadálya" a hazaköltözésnek. Brit/nemzetközi oktatási rendszer után magyarra átváltani túlságosan nagy erőfeszítés lenne és nem érné meg. A magyar sem tartalmában, sem módszertanában nem közelíti meg a nemzetközit. Nemzetközi jellegű oktatási hátérrel jóval könnyebb lesz meg a fiúknak nemzetközi karriert befutni (kezdve azzal, hogy angolul tanulnak). És nem csak a tananyagról van szó, de a módszertanról is: arról, hogyan motíválják a gyerekeket a jobbra, hogy hívják fel a figyelmüket a lehetőségekre, hogyan kezelik az átlagostól (pozitív) irányba eltérő diákokat.
Ha nem lennének a gyerekek, én talán haza is költöznék az otthoni gazdasági és politikai helyzet ellenére, de a fiúkkal nem akarok kicseszni.
Aki külföldre költözik, az vegye nagyon erősen figyelembe, hogy ha a gyerekek ott születnek vagy nőnek fel, alig vagy nem lesz kötődésük Magyarországhoz és nekik nem "visszaköltözés" vagy "hazatérés" élményük lesz, hanem valószínüleg "költözés egy szegényebb országba, rosszabb iskolába".
Üdvözlet Kuala Lumpurból.