( zZsOlTi | 2012. 06. 07., cs – 12:29 )

Szerencsére sem az akonadi, sem a kmail nem elválaszthatatlan részei a KDE-nek. Az akonadi server nálam alapból le van tiltva, egyetlen program igényli(sajnos), a KJots. Levelezőnek mióta létezik Thunderbirdet használok, naptárnak Google Calendar.
Mondjuk ez utóbbi fáj kicsit, hogy nincs valahogy integrálva a KDE-be. Gnome alatt ugye ment az evolution data server és ha egyébként az evolution-t nem is használtam, a tálcán akkor is megjelentek a napi események a google calendarból. KDE alatt meg van egy buta óra egy buta naptárral. Bezzeg értelmetlen hülye funkciókat sikerül belegyömöszölni, a kedvencem pl, hogy az órára jobbklikkelve vagy 50 formátumban a vágólapra másolhatom a mai dátumot.

Konqueror: nekem nincs is telepítve, minek? Nem is értem miért része a KDE4-nek. File kezelőnek ott a Dolphin (ami szerintem nagyon jó), böngészőnek meg úgyis mindenki vagy firefoxot vagy chrome-ot használ. De ha egy egyszerű qt-s böngésző kell, akkor ott a rekonq (a fejlesztők helyében inkább ezt tenném be default KDE böngészőnek, ha már muszáj valamit).

A Network managerrel semmi bajom. Wifi, lan, mobilnet - minden megy pöccre. Meg úgy általában a KDE többi részével sincs gondom, működik.