( jakubovics | 2012. 05. 03., cs - 22:58 )

Azt hallottam hogy az utasítás a regulációra megszületett már korábban, csak valaki (nyilván az ügyfélkapcsolati manager) közbenjárására nem került végrehajtásra hosszasan. Aztán ez a valaki berágott, és vállalati kommunikációs csatornákon az üzleti folyamatok tovagördűltek, és az utasítást az IP tartomány blokkolásra megkapta rendszermérnök...

A közeljövőben, amennyiben a HO nem rendezi tartozását, a T meg fogja szüntetni a szolgáltatást függetlenűl attól, hogy kinek mennyire fog fájni. A T vissza fogja tartani a gépeket, csak úgy fogják kiadni, ha minden kétséget bizonyítja a tulaj, hogy az az Ő gépe az ami a DP-ben van.

Ez a következőként fog zajlani:
A tulajdonos tértivevényes levélben felszólítja HO-t, hogy meghatározott időn belűl szolgáltassa ki a gépét. Amennyiben a HO nem teljesíti a kérést, akkor a tulajdonos tértivevényes levélben felszólítja a T-t, hogy a HO által odavitt gépet szolgáltassa vissza. Mellékeli az eredeti számla, adásvételi szerződés, HO-s szerződés másolatát és mindent ami bizonyítékként szolgálhat még. A T ekkor minden egyes megkeresésre és eszközre vonatkozóan, fel fogja szólítani a HO-t, hogy nyilatkozzon arra vonatkozóan, hogy milyen jogviszonyban áll a tulajdonossal. Amennyiben a HO úgy nyialtkozik, hogy a gép nem saját tulajdonban van, és annak jogos tulajdonosa a 3. fél, akkor a T kiadja a gépet egyeztetett időpontban. Ha a HO bizonyítja hogy a gép sajátja, akkor mert pl. megvásárolta, akkor a gépek maradnak amíg a HO nem rendezi tartozását.

Amennyiben T és a HO fizetési könnyítésben fog megállapodni (pl. részletfizetés) akkor a t nem fogja 3. személynek kiadni az eszközöket.
Ha a HO rendezi tartozását, akkor a gépek kiadását a HO fogja intézni.

Az biztos hogy a T-nek nem érdeke a HO ügyfelek életének megkeserítése, és nem is a HO a legnagyobb ügyfelük. Annak akinek kell bérgépeket, colocationt, felhő alapú szolgáltatást ajánlanak, amit hétvégén is felajánlottak. Ennél többet nem várhatunk tőlük el.

Autentikus forrásból tudom, hogy nem készűltek különleges eseményre a hétvégén, a megerősített ügyféltámogatást a kialakult helyzet miatt intézték.

Mindezek csak valószínű jogi lehetőségek, a homályos jövő kulcsa a HO kezében van.

---
http://youtu.be/mzycLGudWTw