( answ | 2012. 05. 02., sze – 18:03 )

Gergov nem tudom mióta vagy IT területen, de ha abban az időben olvastál valamilyen IT fórumot (jó nem Stinges prog.hu-t), akkor biztosan belefutottál volna.
A Microsoft a nyílt forrás ellen kampányolt miközben titkolta hogy ő maga is nyílt forráskódú rendszert használ (sőt kijelentette hogy nem használ).
Szerinted miért tette? Véletlenül sem a rossz reklám miatt és hogy azt a látszatot kelti hogy nem bízik a saját termékükben..

Felteszek egy másik, egyszerűbb kérdést: Ha a Microsoft az iPhone ellen kampányol és több alkalmazottja mégis iPhone-t használ ez nem probléma a Microsoftnak, ha kiderül? Ráadásul ez nem is olyan régen volt: http://articles.nydailynews.com/2010-03-16/news/27059216_1_apple-iphone…

Szóval ez kb annak a jogvédőnek nem egyértelmű csak, aki azt mondja hogy a három fiatalember csukjában este késsel a lakásodba csak vízért ment be, mert annyira szomjasak voltak. Hisz mindenki olvasta hogy szerelik le a közcsapokat, veszélyes este az utcán mászkálni (ezért kell a kés) és esőt is mondtak így a csukja is indokolt.

Szerk:
Persze véletlenül se vedd ezt sértésnek! Csak elmondtam hogy van alapja annak, amit mondanak attól függetlenül hogy rosszul emlékeznek a részletekre.
És a Microsoftnak sem kell szégyenkeznie a termékei miatt (sem akkor, sem most), csak mint tudjuk a marketing egy elég gázos terület, akár a politika. Valószínűleg a szakembereknek semmi gondjuk nem volt a rendszerrel, aztán rájuk szóltak hogy tegyék rendbe, mert ezt követeli a politika. Sok közép- és nagyvállalatnál heterogén rendszerek futnak és gazdaságilag csak a politika indokolhatja ennek ellenkezőjét. Hisz a józan ész azt diktálhatja hogy az adott célnak legmegfelelőbb rendszert kell választani, amit beláthatjuk hogy elég képtelenség hogy egy gyártó tud teljesíteni.