( gergov | 2012. 05. 02., sze – 14:03 )

Amikor megláttam a linket, egyből az jutott eszembe, bizonyára valami proxy jellegű dologba akadt bele, aki Linuxot lát a Microsoftnál. Mivel a cikk alatt lévő nem túl sok kommentből is erre lehetett következtetni, valamint memóriám legsötéttebb zugaiból is rémlett, hogy régen ha Microsoft oldalakon jártam, alul a böngésző állapotsorában akamai-s címet is láttam, nem tartottam szükségesnek több időt utánajárásra fordítani.
Most viszont megtettem, tessék: http://news.netcraft.com/archives/2003/08/17/wwwmicrosoftcom_runs_linux…
Következésképp dcsaba kolléga elnézte a dolgot, és az általa linkelt cikk még véletlenül sem bizonyítja, hogy a Microsoft nyílt forrású rendszereket használt azért, mert nem bízott a saját termékeiben. Az sem igaz, hogy azért cserélte le őket végül, mert ez rossz reklám volt a saját platformjának. És az ellentétes állítás ráadásul ott világít a cikk alján, csak utána kellett volna nézni. Na ezért írtam, hogy fail. És még csak le sem hülyéztem.
Amikor valaki olyanokkal jön, mint "a fostalicska M$ SZARver", arról maximum annyi a véleményem, hogy komolytalan ember.

Amúgy amit linkeltél, az most mit is bizonyít? Hogy megvettek egy működő rendszert, és nem az volt az első dolguk, hogy vallási fanatizmusból szétbombázzák? Pláne akkor, ha esetleg az adott célnak jobban megfelelt a készen vásárolt megoldás? Meg egyébként is, a két cikk között eltelt 8(!) év.