( Hunger | 2012. 04. 23., h – 00:36 )

1. Alma-körte, de természetesen van összefüggés (mindkettő gyümölcs :). Olyan ez, mintha megfordítva én azzal érvelnék, hogy az Intel Core processzorok terjeszkednek az Ultrabook piacon... ennek így semmi értelme. A Netbook-lufiról lehetett tudni előre, hogy előbb-utóbb kipukkan és jön helyette valami más. A tablet most az aktuális trend, de a népszerűségének vajmi kevés köze van az ARM processzorokhoz.

Az érvelésed akkor lenne helyes, ha az ARM processzorok a netbook piacon terjesztkedve nyomnák le az Atom processzorokat, de erről szó nincs. Egyszerűen haldoklik ez a szegmens és CPU-függetlenül szorul vissza a teljes netbook kínálat a tabletek javára...

2. Az Intel próbálkozott ARM fejlesztéssel és gyártással. Nem érte meg, nem volt nyereséges, eladta. Belátták, hogy nem érdemes ilyen módon fregmentálniuk a portfoliójukat, inkább az x86 vonal mentén kell az igényekre szabottan kialakítani termékeiket. Ez jobb stratégia, mint újra megpróbálkozni az ARM beszállítással, ahol továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lennének az olcsó gyártókkal szemben.

3. Az aktuális konzolokban most épp valamilyen PPC van. A következő valamelyik generációkban meg lehet, hogy ARM lesz... Majd azt is ideologizáld meg. :)

A netbook piac egyre inkább haldoklik, nem jönnek ARM processzoros netbookok, inkább a billentyűzettel kiegészíhető tabletek lesznek egyre népszerűbbek. A win8-at már előre temeted (wishful thinking again? ;), pedig pont annak népszerűsége lendíthetne még nagyobbat az ARM-on, akár az eddig ARM által elérhetetlen piacokon is.