( prygme | 2012. 04. 22., v – 21:56 )

1. Nem _csak_ az Atom processzorok kárára terjeszkedik az ARM, hanem az Atomra épülő netbookok kárára növekszik az ARM tablet piac.
számtalan témabeli cikk közül itt egy,

összeomlott az európai netbook piac

2. Az x86 processzorok piacát sem birtokolja egyedül az Intel, osztoznia kell az AMDvel, és elvben a Via is rendelkezik x86 gyartasi licenccel, bár mostanaban x86ban nem sok mindent láthattunk tőlük.
még a DECtől Intelhez került Arm licenc lehetővé tenné számára arm utasításkészletre épülő, teljesen saját tervezésű chip gyártását is.

3. Remélem csak viccnek szántad azt a kijelentést, hogy az Itanium nevének bármilyen jelentősebb szerepe lett volna az Itanium bukásában.
imho a Power/PPC volt az Itanium hype fő nyertese. A konkurens risc gyártók egymás után dobták be a törölközőt, de az Itanium mégsem lett sikeres. A hagyományos drága unix/risc szerverek ugyan visszaszorulnak, de ma már az összes konzolban IBM tervezésű vmilyen power alapú cpu van.

ha nem lesz sikeres az Intel a mobil Atom processzoraival, amire reális esély van, akkor is folytatódni fog az ARM alapú desktop2.0 rendszerek nyomulása egyelőre főleg az Inteles netbookok, később akár már a notebookok kárára is. A win8tól már a Microsoft is beszáll az ARM tablet üzletbe. Mégha nem is lesz sikeres a win8, ez a lépés semmiképp sem fogja segıteni az Intelt és az Atomokat.