( Zokomov | 2012. 04. 04., sze – 18:00 )

Érdekes, hogy a Symbian, vagyis a Nokia Belle és az egykori Meego is versenyképes smartphone platformokká váltak, de a Nokia mégis a Windows Phone-os készülékeket terjeszti.

A Microsoft még arra is rávette a Nokiát, hogy egy low-end Windows Phone-os készüléket adjanak ki (Nokia Lumia 610), pedig ebben a szegmensben a Symbian-al többet lehetne elérni, főleg, hogy az árat a Windows Phone-al nem tudják 250 dollár alatt tartani.

Ezzel a Nokia elkezdi elveszteni a 100 dollár alatti piacot.

A Microsoft továbbra is számolatlanul szórja a milliárdokat a Nokia Lumia érdekében, legutóbb az AT&T-re költöttek 25 milliárd dollárt, de Kínát is pénszórással igyekeznek rávenni az együttműködésre.

Nem látszik, hogy sokat segítene, a Windows Phone nem bizonyult alkalmasnak a nem US piacokra és a legkevésbé sem alkalmas a kínai piacra.

Nem szólva arról, hogy ellenállásba van ütközve a mobilszolgáltatók és terjesztői hálózatok részéről és technológiailag is el van maradva a Symbian-hoz képest is.

És akkor azt már nem is mondom, hogy a Windows Phone az egyetlen ami nem integrálódik a Nokia eddigi operációs rendszereinek (amik mind többek között QT támogatással rendelkeznek) fejlesztői eszköztárával.