( log69 | 2012. 03. 31., szo - 10:33 )

Felesleges ennek drukkolni szerintem. Mivel nagy vagy "gonosz" cég mindig lesz, én pont fordítva gondolnám: inkább a Linux jöjjön fel és maradjon csak meg az MS, mert a kontraszt mindig maximálisra húzódik egy adott feltétel rendszerben, de ezzel legalább az egyensúly megmaradna. Ha eltűnne az MS (amire kicsi az esély), akkor a maradék rendszerek közti különbségek és problémák nagyítódnának fel.

A dolgok természetes evolúciója mindig azt eredményezi, hogy megjelenik a másik oldal is. Ha egy (szerintünk) nagyon jó kezdeményezés lenne domináns, akkor ott lennének mellette a problémái is. Egy dolog annyira jó csak, amennyire tudjuk viszonyítani egy másik, szerintünk nem jóhoz. Viszonyítás lehetősége nélkül csak a problémáit látnánk.

Nyilván fel lehetne sorolni egy rakás negatívumot a Linux-nak (meg minden rendszernek), pl: miért kell egyáltalán egereznem, meg gépelnem, miért nem tartunk már ott, hogy egy ügyes kis droidnak beböfögöm hogy mit csináljon, és villámgyorsan kisrabszolga módon elvégzi. Ha így nézzük, nagyon gyerekcipős még a technológia, tele hibával és rossz design-nal.

Viszont én úgy nézem, hogy egy adott dolog megoldásához szükséges jelenleg elérhető technológia közül ha olyat választok, amely a másikhoz képest előnyökkel jár nekem (kényelmesebb, gyorsabb, vagy akármiben _nekem_ jobb), akkor máris pozitívumként jelentkezik nálam.