( csabka | 2012. 03. 18., v – 11:34 )

trey, akkor Te még idén sem határoztad el magad, hogy 64 bitre válts? (bár lehet RAM miatt nem vagy érintett)

Nekem HDD cserém volt, s úgy döntöttem februárban (béta előtt), hogy elkezdem használni friss telepítéssel a Precise-t, s mivel 12.04-nek 64 bit az alapértelmezett, gondoltam ha már 4Gb RAM, akkor már miért ne (persze 32 bit is lehetne még simán...).

Tapasztalataim azóta
- eleinte kis bizonytalanság volt a csomagfüggőség kezelésénél a multiarch miatt, mert a Szoftverközpont wine telepítésekor berántott magával olyan i386-os csomagokat amik verziója eltért a amd64-től, s függőségi anomáliát okozott (berántott sok más i386-os programot is, s nem csak libeket). Kis kézimunka apt-vel megoldotta a dolgot, bétára javították ezt a gondot...
- néha előfordul programösszeomlás, melyre jön az összeomlás-jelentő, bár egyre ritkábban fordul elő
- java környezet nem nagyon akar működni icedtea-el nem működik a CIB, kézzel feltett jre 1.7 pedig kifagyogat..
- kezdem megszokni az Unity-t baloldali X-el -próbálom magamra erőszakolni, eddig sikerrel-... egy dolog lenne produktívabb számomra, hogyha nem teljes képernyőben fut a program jobb lenne, ha az adott ablak keretében jelenne meg a menu.
- ha HDMI-n rákötöm egy TV-re a hangot nem adja ott át, s nem igazán találtam rá állítási lehetőséget (lehet, ha bekapcsolástól kezdve rá van kötve menne... de mintha korábban ez ment volna)
- olyan programok, amit wine-vel futtatok (Mikrotik winbox.exe-je), nem lehet a Launcher-re dokkolni/betenni (kérdőjel ikon, s az csak a wine loader-je pedig a gnome-exe-thumbnailer általi ikon jelenik meg tallózáskor)
- végre az indicator-cpufreq minden magra kiterjedően állítja a dolgokat, s nem csak az magét
- blueproximity ha fut nem jelenik meg az ikonja, s nem is lehet így módosítani a beállítását (bár lehet van az a paraméter, de van mentett korábbi konfigom.. viszont bosszantó hogy nem kapcsolható ki, ha épp nem kell max kill paranccsal)
- F10-re a Gnome.terminálnál jobbkattintással egyenértékű menüt hozza elő, illetve egy másik globális gyorsbillentyű talán a Shift+f de attól már megszabadultam, mert nem tudtam F betűt írni csak capslock-al... lehet hogy az okozta, hogy a home könyvtáramból jópár beállítást mentésből másoltam át kézzel -pl tomboy és társai, s nem valami más is átkerült, ami okozta ezeket...

Eddig teljesen elégedett vagyok vele (persze néhány hibától eltekintve, de azok folyamatosan tűnnek el...)