( manfreed | 2012. 03. 17., szo – 20:21 )

Feltelepítettem én is pár napja abban reménykedve, hogy valamivel jobb lesz az egyetértés a videokártyám és a rendszer közt. Ezen a téren nem történt sok változás, az nvidia driver továbbra is lassú, laggol, használhatatlan, a nouveau pedig instabil, ráadásul azt hiszi a gépem, hogy nem támogatja a webgl-t, ennek ellenére utóbbi azért érzésre jobb lett.

Leszámítva a hardver problémáimat - másik gépen hasonló hardveren teljesen stabil a nouveau - érezni hogy jobb lett a rendszer. Vannak bugok, amiket igyekszem is reportolgatni, de ha azokat nem figyelem - mert hát reménykedek abban, hogy a véglegesbe nem kerülnek bele - azt mondhatom hogy egész jó kis rendszer lesz ez most.

Valahogy az Unity is szimpatikusabb lett, pedig egyszer már próbáltam áttérni, inkább maradtam a gnome shellnél, most viszont előbb laktam be az unityt mint hogy shellhez nyúltam volna :)

Vannak nagyon akadékoskodó hibák, pl a terminálban az F10 megnyomásakor bejön a context menü (nem a menüsáv, azt már letiltottam), és nem tudom - legalábbis még nem találtam meg - hogy kell kikapcsolni. Különösen zavaró amikor F10-et nyomnék az mc-nek.

Az unity egyik nagy hibája - bár ez nem bug, hanem "feature" - hogy a multi monitor támogatást úgy oldották meg, hogy mindkét monitoron látszik a panel. Ez nem igazán kényelmes számomra, és sajnos nem lehet kikapcsolni, ajánlom nekik, hogy gondolják ezt át mire kijön :)