( Hevi | 2012. 03. 02., p - 02:24 )

"...de a vásárlók nem értékelik ezt a fajta innovációt, ez ma már világosan látszik. a iOS desktop stílusát követő Android mára a legnagyobb részesedésű mobilplatformmá tudott válni.
épp elég idő eltelt már a WP7 piacra dobása óta ahhoz, hogy az eddigi tapasztalatokból levonhassanak következtetéseket Redmondban."

Nem értek egyet.

Egyrészt ennyi lemaradást nem lehet fél pillanat alatt ledolgozni.

Másrészt, ami a fontosabb, az a trendiség, még mindig. iOS Apple gyártmány, önmagában trendi. Android is trendi, orrba szájba Android reklámokat tolnak az ember arcába, Google az jócég, meghát a haverok is azt mondták, hogy kurvajó ez az Android. Haveroknak meg azért van, mert közép/alsó kategóriában csak ez van (meg a Bada, de az mindegy most). Aki eddig egy felejthető featurephone-nal rohangált, annak az Android az egy álom, persze, hogy világgákürtöli, hogy mennyire jó most neki.

A Windows nem trendi. A Windows == kékhalál, Winmobile, vírusok, Microsoft (rosszcég). Illetve a szomséd Pistikének se WP7-es telefonja van, de még a menedzser havernak se, mert neki vagy iPhone-ja, vagy Androidja van (többi most lényegtelen).

Az iPhone azért ért el ekkora sikereket még az antenna és egyéb problémák miatt is, mert baromira integrált az Apple többi termékével. Van egy Maced? iTunes-t már amúgyis használod. Fotókat nézegetsz? iPhotoba exportál alapból. Safari? Syncelt bookmarkok a telefonon! Stb, stb. De ha nincs Maced, akkor majd akarsz egyet. Van iPodod? Ezt ugyanolyan egyszerű használni! Illetve trendi, mint írtam.

Android: Google szolgáltatásokat használsz? Integrált Gmail! GMaps! GDocs! GBlabla.

Windows? Semmi integráltság (egyelőre).

Ez a nagy baj összességében. Se nem integrálódik még rendesen a Windows-zal, XBox-szal.

Szerintem a Windowsnak meg kellett ezt lépnie (bár még nem láttam élőben W8-at). Hot-Cornerek nagyon hiányoztak eddig is, ami még baromira kéne, az egy normális multi-desktop támogatás. Valószínüleg térnék is rögtön vissza OSX-ről, mert ez se fenékig tejfel:) Persze akkor már megfelelő WP telefonnal, W8 tablettel, hogy homogén legyen a környezet, ki lehessen aknázni a platform előnyeit.

Hogy bejön-e a W8? Miért ne jönne? Gamer Pistikéknek biztos be fog jönni, mert látványos. Gamer Pistike Laikus Szülei hinni fognak Gamer Pistikének, hogy ez mennyire überkirályfrankó platform. A vállalatvezető? Ha már Windows, akkor WP céges telefon (ha olyan cég, hogy kell), konzisztens platform. És ahogy tudjuk, Gizikének semmi köze hozzá, hogy milyen OS-t kell használnia.

Sok nagy céget döntött be az, hogy lassan reagáltak és elfogyott a piac alóluk. Ugye a nagy multik olyanok, mint a nagy dinoszauruszok. Belerúgsz a lábába, de csak fél óra múlva jajjdul fel. Most a Microsoft szvsz ezzel a húzással megpróbált egy unortodox gyorsnaszád lenni a tankhajó fordulékonysága helyett. Hogy ez jó-e, majd kiderül:)