( BaT | 2012. 02. 17., p - 14:10 )

"Nem értem miről beszélsz"

Adott egy szoftver, ami "valami" alapján a domaineket besorolja valamilyen státuszba. Ha történetesen a google.com-ot sorolja át a fertőzött státuszba, az a szoftver szempontjából pont ugyanaz, mintha a hunger.hu-t vagy a hup.hu-t sorolta volna át, és egyáltalán nem érdekli, hogy az oldal napi pár száz, vagy napi pár milliárd kérést szolgál ki. Mivel egy ilyen szoftvert elég nehéz úgy megírni, hogy ne legyenek false positive match-ek, ezért teljesen normális* viselkedés az, ha néha a hunger.hu-t, néha pedig a google.com-ot sorolja fertőzött státuszba, és ezzel tisztában kell lennie azoknak is, akik ezt a szoftvert használják.

Persze az ms megtehetné, hogy számon tart egy "top 100" domain listát, és ha egy ilyennek változna a státusza, akkor manuális ellenőrzést kér rá, viszont hogy döntöd el, hogy melyik oldal kerüljön be ebbe a listába, és melyik nem. Nyilván minden domaint kézzel ellenőrizni nem lehet. Nem biztos, hogy jobb, de biztonságosabb és gazdaságosabb megoldás, ha automatikusan változik a státusz és a felhasználói visszajelzésekre tartanak fenn csapatot akik feladata a false positive hibák javítása.

*: a google cache-be könnyedén bekerülhetnek fertőzött oldalak, és bár ezt a google próbálja megakadályozni, a sajtát rendszerük is néha ejt false negative hibákat