( Hunger | 2012. 02. 09., cs – 19:10 )

Viszont bátran merek bizalmat fektetni abba, hogy nem fog. Lehet, hogy rosszul számolok, de kb 5-6-7 éve van meg a gmail fiókom, azóta ami levelem elveszett, azt én töröltem szándékosan.

Vannak 20 éves floppy lemezeim és kazettáim, amikről visszaolvashatók az adatok. Ettől még nem mernék bátran bizalmat fektetni abba, hogy ez örökre így lesz. ;)

írták ezt a százezreknek elveszett a fiókja mókát, de ott is meglett backupból.

Egy része, az is manuális visszaállítással és még csak nem is egyértelmű, hogy backupból vagy máshogy.

Egyébként is a Google nagy cég, nem érdeke hogy bizalmatlanságot ébresszen az emberekben azáltal, hogy visszaél ezzel a bizalommal.

"Egyébként is a Microsoft nagy cég, nem érdeke hogy bizalmatlanságot ébresszen az emberekben azáltal, hogy visszaél ezzel a bizalommal."

"Egyébként is az Oracle nagy cég, nem érdeke hogy bizalmatlanságot ébresszen az emberekben azáltal, hogy visszaél ezzel a bizalommal."

"Egyébként is a Symantec nagy cég, nem érdeke hogy bizalmatlanságot ébresszen az emberekben azáltal, hogy visszaél ezzel a bizalommal."

Ezekkel is egyetértesz akkor? ;)

Vagy ez inkább csak wishful thinking volt...

ha otthon veszik el valami, akkor az elveszett

Miért, otthon nem tudsz biztonsági mentést készíteni az adataidról?

Arról legalább tudnád, hogy milyen mentés lett készítve és hol van tárolva. A Googlenél nem tudsz erről se semmit.

Vedd észre, hogy ez nem biztonság, csak bizalmasság. Bízol abban, hogy a Googlenek ugyanannyira fontosak az adataid, mint neked. Ebben viszont én nem lennék olyan biztos...

Mégegyszer leírom: se azt nem garantálja, hogy a leveleid nem veszhetnek el, se azt, hogy mások kezébe nem juthat. Innentől miben jobb, mintha magad gondoskodsz a biztonságodról?