( prygme | 2012. 02. 09., cs – 00:35 )

a fenti definíciódban, "Hőzöngők alatt azokat értem" az "utazásért nem fizető X" még nem szerepelt. egy hozzászólással később a "hőzöngő" kategóriádba tartozók már villamosokat kisiklató al/kaida terroristák is lesznek?:) és természetesen szerinted mindenki "hőzöngő", aki nem fogadja kitörő örömmel és virágcsokorral a tízmilliárdokat elutazó 65év feletti néniket és bácsikat?
ahogyan írtam már egyébként sem találó ez a jelző. az Opera előtt hőzöngő csürhére illik, egy tömegközlekedési kérdésben véleményt formáló "fórumozókra" egyáltalán nem.
ezt a kedvezményt egyébként egy választási kampány részeként ítélte oda egy volt miniszterelnök azért, mert ezzel szavazatokat szerzett az érintett 65év feletti és annak közelében levő rétegektől. tehát nem igaz, hogy kéretlenül szórták a nyakukba ezt a kedvezményt. természetesen a réteg nem azonos az azt alkotó egyénekkel. de az egyén sem bújhat el minden kényes kérdés elől a réteget alkotó tömegbe. ha egyetlen 65év feletti sem kezdene azért hőzöngeni, mert eltörlik a potyautazási előjogát már régen felszámolták volna ezt a lehetetlen helyzetet. de a mostani kormány is gyáva ahhoz, hogy ez meglépje, ezért inkább ott szorítanak meg ahol nem kellene és ott nem ahol kellene.

"Az akciós tojás felvetés kellően ocsmány és demagóg"
te vagy a demagóg, nem kicsit. még a 65év felettiek között is igazságtalan ez a potyautazási jog. egy falusi 65év feletti sokkal kevesebb hasznát látja, mint egy budapesti. a faluba naponta talán 5x jár a busz, gyakran késik így akár fél órát is várni kell rá. ebben a hidegben nem túl szerencsés. ezzel szemben a BKV még most is ~20 percenként követik egymást a buszok a város nagy részén. napi szinten használhatja a budapesti öreg a tömegközlekedést, még egy falusi nem.

"Felteszem a nyugdíjas is ugyanezért teszi, mint az aktívan kereső: spórol, hogy legyen pénze (másra)".
az aktív kereső fizet az általa használt közlekedési vállalatnak a szolgáltatásért, a 65év feletti nyugdíjas nem, és helyette az állam sem fizet. ezért lassan már az aktív kereső sem fogja tudni igénybe venni a közlekedési vállalat szolgáltatását, mert az tönkre megy.
ilyen erővel lehetne ingyen gázt is adni adni az öregeknek. a fűtött szoba fontosabb a diszkont tojásnál és a heti akciós sörnél is, nem?
vagy akkor már ha annyit utaztak, vihessék már haza ingyen a tejet, kenyeret, tojást és virslit szegény 65év felettiek, a bolt meg majd leírja veszteségként, miért is ne?!