( Zahy | 2012. 02. 08., sze – 22:10 )

A nyugdíjas - idős javításoddal egyetértek.

Hőzöngők alatt azokat értem, akiknek jó szokásuk különöző fórumokon morgolódni azon, hogy sok idős ember

- merészel pont a legnagyobb csúcsforgalom idején felszállni a járművekre
- van képük (megfelelő életkor elérése után) ingyenesen utazni
- na adj isten elvenni az ülőhelyet őelőlük

és mindenzek mellett ezen hőzöngők időnként tele szájjal magyarázzák azt, hogy ezért a szar minőségért amit jelenleg a tömegközekedésen tasztalnak, ők természetesen egy kanyi vasat nem fizetnek. Legyen a jármű takarítva, ne legyen rajta büdös hajléktalan, percenként járjon a legagyamentebb viszonylatokon is, természetesen másodpercre pontosan tartsa be a menetidejét, stb.

Nem tudom, hogy ebbe a kategóriába tartozol, de a hozzászólásod, amelyre válaszoltam, pont úgy hangzott, mint egy ilyennek a kezdete, ezért szóltam. Természetesen hajlandó vagyok elhinni, hogy nem.

Ami a kormányzatot illeti, konkrétan ezen lépésük sem kifejezetten jövőbe látó, de lehet, egy ujjamon meg tudnám számolni, hány olyan ténykedésük volt, amelyikre a "jövőbelátó" a megfelelő szó. (Megjegyzem, a gengszterváltás elején volt egy vitám egy jó ismerősömmel, és morogtam az ügyben, hogy nem az oktatásra, és az oktatásban dolgozókra költött el az akkori (Antall) kormány X összeget, pedig. Mire azt mondta, ha az oktatással kezdenénk, annak 20 évi semmi hatása nem lenne, és azt a 20 évet is ki kellene valahogy bekkelni. No ha akkor jól indultak volna el, mostanra lehet értelmsebb ifjúságunk lenne. Érzésem szerint ezt a 20 évet is kb csak kibekkeltük.)

De ez is nagyon off.