( prygme | 2012. 02. 07., k – 20:27 )

nem használnám a "nem hivatalos" és a "minőség" szavakat még két egymást követő mondatban sem. itt most ne a szűk geek réteget nézd, akiknek a kisujjában van egy firmware csere, hanem az átlag Android usert, aki ha meglát egy terminált azt hiszi, hogy lefagyott a mobilja:) a Googletől igazán elvárható lenne, hogy azt a pár Nexus mobilt minimum a garancia idő végéig, de akár garancia után még sok évig ellássa frissítésekkel.
természetesen a CyanogenMod léte komoly érv az Android mobilok mellett, de ez imho nem tekinthető a legideálisabb megoldásnak. iPhonenal összevetve egy pozitívum a CM léte az Androidok mellett, mert bár egyrészt iOS frissítések lényegesen hosszabb ideig rendelkezésre állnak egy iPhonehoz mint egy Androidos mobilhoz, de utána sehonnan nem remélhet frissítéseket egy iPhone user. a nem geek Android user még mindig elmehet a mobiltuningolós szervizbe, és ott felrakhatják neki a CyanogenModot. erre egyébként a korábbi WinMobile telefonoknál is volt lehetőség.
lehetséges, hogy ma a kínai Xiaomi Phone jobb választás, mint a Google Nexus, mert a Xiaomi Phonehoz a jövőben is biztosított lesz rendszeresen a MIUI upgrade, tekintve hogy ugyanaz a cég fejleszti mint aki a telefont gyártatja.