( Gyuszk | 2012. 01. 18., sze - 17:13 )

Van ellenpélda is, barátnőmnek ~2 éve vettünk egy alsó kategóriás netbook -ot, (emarchies 250), _nagyon_ sokat használja, és köszöni tökéletesen van. Rendszeresen ellenőrzöm a helyzetet, szoftveres és hardveres téren egyaránt (pl. hőmérsékletek).

Én abban hiszek hogy egyes modelleket mennyi körültekintéssel terveznek meg. Attól hogy gagyinak nevezett anyagből van mondjuk a hőelvezetés (alumínium - ki nem sz.rja le, ha elvezeti a hőt?), még nem kell feldobnia a pacskert 3-4 év alatt. Volt egy olyan Gericom laptop, amit _szerverként_ használtam évekig, mert nagyon stabil megbízható hardver volt, annak ellenére tette szépen a dolgát, hogy hőbomba asztali p4 netburst proci volt benne. A gép jól oldotta meg a hőkidobást, és csá. Az sem ártott neki hogy grid computing ment rajta 24/7 -ben.

A ventillátoros dologban kevésbé értek veled egyet, mert rém egyszerű szerkezetről van szó. Ha nem akadályozzuk a forgást, és mondjuk 5 évente belecseppentünk egy kis műszerolajat, nem kéne megmurdelnia. Extrém esetben lehet, hogy a kopás mértéke túl nagy, vagy beáll a csapágy, de a fenti esetben sem ez történt.

De te sokkal tapasztaltabb vagy oké, ezeket csak úgy elmondtam, mert én így tapasztaltam.

--
http://neurogadget.com/